BTC/USD 66162.22$ETH/USD 3166.86$DASH/USD 31.22$LTC/USD 84.46$XMR/USD 121.54$ZEC/USD 23.94$
BTC/USD 66162.22$ETH/USD 3166.86$DASH/USD 31.22$LTC/USD 84.46$XMR/USD 121.54$ZEC/USD 23.94$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā

Grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā

Grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā 14.05.2020

2020. gada 26. maijā stāsies spēkā grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā sakarā ar plānoto depozīta sistēmas ieviešanu dzērienu iepakojumam. 

Dabas resursu nodokļa likuma 3. pants ir papildināts ar 1.2 daļu par to, ka DRN nodokļa maksātājs ir depozīta sistēmas operators, kas noslēdzis ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) padotībā esošu iestādi līgumu par depozīta sistēmas darbības nodrošināšanu, bet nav izpildījis līgumā ietvertās saistības attiecībā uz normatīvajos aktos noteiktajiem depozīta iepakojuma atpakaļ pieņemšanas, atkārtotas izmantošanas un reģenerācijas apjomiem.

Dabas resursu nodokļa likums ir papildināts ar 8.1 pantu par atbrīvojumu no DRN samaksas par depozīta iepakojumu. Nodokļa maksātājs, kas piedalās dzērienu iepakojuma depozīta sistēmā, saņem atbrīvojumu no DRN nodokļa samaksas, ja:

(1) ir noslēdzis ar depozīta sistēmas operatoru līgumu par dalību depozīta sistēmā; 

(2) savukārt, depozīta sistēmas operators ir noslēdzis ar VARAM padotībā esošu iestādi līgumu par depozīta sistēmas darbības nodrošināšanu;

VARAM padotībā esoša iestāde par noslēgto līgumu un par nodokļu maksātājiem, kam piemērots atbrīvojums no nodokļa samaksas par depozīta iepakojumu, līdz ceturksnim sekojošā mēneša 20. datumam jāinformē VID.

Nodokļa maksātājs, kas realizē normatīvajos aktos par iepakojuma apsaimniekošanu noteiktos dzērienus depozīta iepakojumā un kam ir pienākums piedalīties depozīta sistēmā, bet kas nav noslēdzis ar depozīta sistēmas operatoru līgumu par dalību depozīta sistēmā un nepiedalās depozīta sistēmā, maksā nodokli par depozīta iepakojumu divkāršā apmērā.

Atbrīvojums no nodokļa samaksas stājas spēkā ar nākamā ceturkšņa pirmā mēneša pirmo datumu pēc līguma noslēgšanas ar depozīta sistēmas operatoru par dalību depozīta sistēmā.

DRN likuma 27. panta divpadsmitā daļa ir papildināta ar informāciju, ka persona, kura nav veikusi ar DRN apliekamas darbības taksācijas periodā, pārskatu VID par attiecīgo taksācijas periodu nesniedz. 

Avots: likumi.lv

Jaunumi
GRAFA_V.png