BTC/USD 70875.57$ETH/USD 3557.57$DASH/USD 38.24$LTC/USD 94.48$XMR/USD 135.92$ZEC/USD 30.74$
BTC/USD 70875.57$ETH/USD 3557.57$DASH/USD 38.24$LTC/USD 94.48$XMR/USD 135.92$ZEC/USD 30.74$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Paplašināts dīkstāves pabalsta saņēmēju loks; pagarināts termiņš iesnieguma iesniegšanai par aprīli

Paplašināts dīkstāves pabalsta saņēmēju loks; pagarināts termiņš iesnieguma iesniegšanai par aprīli

Paplašināts dīkstāves pabalsta saņēmēju loks; pagarināts termiņš iesnieguma iesniegšanai par aprīli 15.05.2020

MK 14. maija ārkārtas sēdē apstiprinātas izmaiņas dīkstāves pabalsta saņemšanas nosacījumos, vēl vairāk paplašinot potenciālo pabalsta saņēmēju loku un pagarinot termiņu iesnieguma iesniegšanai VID par š.g. aprīli.

Pēc šo grozījumu stāšanās spēkā dīkstāves pabalstam varēs pieteikt arī:

a) darbiniekus, kuri veic pedagoģisko vai radošo darbu valsts vai pašvaldību institūcijā vai kapitālsabiedrībā, un kuru ieņēmumi no tās nepārsniedz 430 eiro mēnesī; 

b) darbinieki, kuri vienlaikus veic saimniecisko darbību un kuru ieņēmumi no tās nepārsniedz 430 eiro mēnesī. 

Līdz ar to pabalsta saņemšanai varēs pieteikties tulkotāji, pasniedzēji, kultūrizglītības jomā uz nepilnu darba slodzi strādājošie pedagogi, nepilnas slodzes aktieri kādā no valsts teātriem un citi, kuru ieņēmumi nepārsniedz 430 eiro mēnesī.

Par š.g. aprīli darba devējs iesniegumu VID var iesniegt līdz š.g. 20. maijam. Ja dīkstāves pabalsts par aprīli pieprasīts līdz šo grozījumu spēkā stāšanās dienai, VID to pieņem un izskata atbilstoši veiktajiem grozījumiem. Tāpat MK noteikumos noteikts termiņš, kādā var pieteikties pabalstam par maiju un jūniju.

Tāpat noteikts, ka Covid-19 izraisītās krīzes skartajam darba devējam jāiesniedz iesniegums dīkstāves pabalsta saņemšanai VID arī gadījumos, kad uz to ir attiecināms kāds no noteikumos (12. punktā) minētajiem nosacījumiem dīkstāves pabalsta nepiešķiršanai, lai tādējādi tā darbinieks varētu kvalificēties dīkstāves palīdzības pabalsta saņemšanai.

Ņemot vērā pagarināto ārkārtējo situāciju, MK noteikumos precizēts, ka apgrozījuma samazinājumu, kas ir viens no dīkstāves pabalsta piešķiršanas kritērijiem, VID var vērtēt arī par 2020. gada maija un jūnija mēnešiem.

MK noteikumos arī precizēts termina “eksports” lietojums, izmantojot PVN likumā sniegto eksporta definējumu, attiecinot to gan uz preču, gan arī pakalpojumu eksportu, gan uz ES valstīm, gan uz trešajām valstīm.


Avots: VID, Ekonomikas ministrija
Jaunumi
GRAFA_V.png