BTC/USD 63305.64$ETH/USD 3090.61$DASH/USD 28.25$LTC/USD 79.66$XMR/USD 121.86$ZEC/USD 21.29$
BTC/USD 63305.64$ETH/USD 3090.61$DASH/USD 28.25$LTC/USD 79.66$XMR/USD 121.86$ZEC/USD 21.29$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Ar VID atbalstu RTU atklāj Muitas kontroles laboratoriju

Ar VID atbalstu RTU atklāj Muitas kontroles laboratoriju

Ar VID atbalstu RTU atklāj Muitas kontroles laboratoriju 24.04.2019

Lai stiprinātu studentu praktiskās iemaņas muitas kontroles veikšanā un labāk sagatavotu viņus darba tirgus prasībām, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātē ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atbalstu 18. aprīlī tika atklāta īpaša Muitas kontroles laboratorija.

Laboratorija nodrošinās studentiem iespējas iegūt un pilnveidot praktiskās iemaņas. Tā ir aprīkota ar dažādām mērierīcēm un tehniskiem līdzekļiem, ko muitnieki izmanto ikdienas darbā, veicot transportlīdzekļu un personu apskati, piemēram, blīvuma un starojuma plūsmas mērīšanas ierīcēm, metāla detektoriem, endoskopiem, narkotestiem utt., kas ļauj pārbaudīt, vai transporta līdzekļos netiek slēptas kontrabandas preces.

VID Muitas pārvaldes direktora vietnieks Raimonds Zukuls norāda, ka šāda laboratorija ir nepieciešama, lai praktiskās nodarbībās trenētu studentu spējas atrast kontrabandas preces, izveidoti arī īpaši slēpņi dobtos dēļos, automašīnas durvīs, sēdekļos, degvielas bākās un riepās. “Laboratorijā tiek imitētas Latvijā bieži izmantotas slēptuves neatļautu preču pārvadāšanai. Laboratorija aprīkota arī ar tehniku dažādu muitas kontroles mācību filmu un video demonstrēšanai,” tā R. Zukuls.

Studiju programma “Muitas un nodokļu administrēšana” atbilst starptautiskajiem muitnieku profesijas standartiem. Tā ir pirmā programma pasaulē, kas saņēmusi Pasaules Muitas organizācijas (PMO) sertifikātu par atbilstību šiem standartiem.

Latvijas muita šogad svin savu simtgadi. Savukārt muitas izglītībai Latvijā šogad aprit 25 gadi. RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūtā muitnieku apmācība notiek kopš 1994. gada.

Photo
Jaunumi
GRAFA_V.png