BTC/USD 63887.64$ETH/USD 3133.6$DASH/USD 30.15$LTC/USD 87.61$XMR/USD 120.49$ZEC/USD 22.85$
BTC/USD 63887.64$ETH/USD 3133.6$DASH/USD 30.15$LTC/USD 87.61$XMR/USD 120.49$ZEC/USD 22.85$
baner_1.jpg
baner22.jpg
Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likums

Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likums

Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likums 03.08.2020

2020. gada 1. augustā stājas spēkā "Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likums", kas:

- nosaka nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības tiesiskos pamatus,

- nodrošina šo personu profesionālās darbības uzraudzību.

Likuma mērķis ir sekmēt stabilu, drošu un uzticamu starpniecības pakalpojumu sniegšanu, kā arī novērst noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma un proliferācijas finansēšanu (NILLTPF), izmantojot tādus nekustamā īpašuma darījumus, kuros sniegti starpniecības pakalpojumi.

Likums attiecas uz visām privātpersonām, kuras vēlas sniegt vai sniedz starpniecības pakalpojumus. Sākot ar 2021. gada 1. jūliju starpniecības pakalpojumus varēs sniegt tikai tāda privātpersona, kas iekļauta nekustamā īpašuma darījumu starpnieku reģistrā, ko savā tīmekļvietnē uzturēs Ekonomikas ministrija.

MK līdz 2020. gada 30. septembrim noteiks nekustamā īpašuma darījumu starpniekam maksu par personas iekļaušanu reģistrā.

Personai, kura vēlas uzsākt starpniecības pakalpojumu sniegšanu, jāiesniedz Ekonomikas ministrijai iesniegums, norādot vai pievienojot šādu informāciju un dokumentus:

a) fiziskās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu un reģistrācijas numuru,

b) laiku, kad paredzēts sākt starpniecības pakalpojumu sniegšanu;

c) civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises kopiju,

d) apliecinājumu, ka personai ir izveidota iekšējās kontroles sistēma atbilstoši normatīvajiem aktiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā,

e) kompetentās iestādes izziņu par sodāmības neesību, kā arī dokumentus, kas apliecina, ka komersantam nav piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis — likvidācija vai tāda tiesību ierobežošana, kas liedz sniegt starpniecības pakalpojumus.

Nekustamā īpašuma darījumu starpnieks katru gadu līdz 31. janvārim sniedz Ekonomikas ministrijai informāciju par iepriekšējā kalendāra gadā noslēgtajiem starpniecības pakalpojumu līgumiem, norādot to skaitu un darījumu summas, un apmeklētajiem kvalifikācijas celšanas pasākumiem.

Avots: likumi.lv

Jaunumi
GRAFA_V.png